Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سپستان» گیاهی درختی، با برگ های بدون کرک و میوه ای به اندازه آلوی کوچک که مناسب رفع انواع بیماری ها است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از صبح زاگرس؛ گیاهان همواره از منابع اصلی تامین نیازهای اصلی بشر برای تهیه مواد غذایی، داروها و... بوده درحالی که استفاده از گیاهان به عنوان منابع دارویی در قالب داروهای مختلف، جوشانده ها و روغن ها و سایر موارد در طول تاریخ به خوبی توصیف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله گیاهانی که در طب سنتی به فراوانی مورد استفاده قرار گرفته است، «گیاه سپستان» است.

سپستان دارای خواص درمانی فوق العاده ای است که بیش از 300 نوع گونه مختلف در سرتاسر جهان دارد، ارتفاع درخت سپستان به 3 تا 8 متر می رسدکه دارای برگ های کرک دار و پرز مانندی است، قسمت های مختلف این درخت از جمله پوست، برگ، شیره، میوه و ریشه خواص دارویی بسیاری داشته و در طب سنتی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.

سپستان، درختی است که در مناطق گرمسیری و مرطوب جنوب کشورمان رویش خوبی دارد و دارای خواص دارویی و خوراکی فراوانی است،این گیاه از تیره گل گاوزبان که میوه آن به صورت خوشه انگور ،بیضی شکل و زرد رنگ درشت و کوچک مشابه آلو و گیلاس است که در اواخر فصل بهار شروع به ثمر دادن می‌کند و میوه‌ آن نیز از اواخر مرداد ماه تا شهریور می‌رسد.

سپستان خواص دارویی بسیار بالایی دارد که رسیده آن به صورت خام مصرف می‌شود و خشک شده آن برای تهیه داروهای گیاهی، برای بیماری های کلیوی و  ناراحتی‌های دستگاه تنفس و سرفه بسیار مفید است.گذاشتن میوه در دهان و نیز نوشیدن جوشانده آن سینه و گلو را نرم می‌کند و سوزش مجاری ادرار را نیز تسکین می‌‏دهد.

 

این گیاه دارویی نیز برای درمان بیماری هایی همچون گلودرد، سردرد، سرفه و میکروب زدایی در بدن استفاده می‌شود.میوه درخت سپستان دارای آهن و آنتی اکسیدان است و بخاطر دارابودن لزجی (چسبندگی) برای دفع انگل در معده بویژه برای کودکان بسیار مفید و  برای کسانی که  مشکل یبوست دارند، روان کننده خوبی به شمار می رود.

هرچند باید توجه داشت که از زمان‌های قدیم تاکنون برخی آوازخوان‌ها و مداحان برای بازشدن صدا و سینه خود از این میوه به صورت دم کرده استفاده می‌کردند.از جوشانده این گیاه برای برطرف کردن اسهال نیز استفاده می کنند درحالی که سپستان می تواند فشار خون را کاهش دهد.

جوشانده پوست این درخت نیز برای رفع سوء هاضمه و کاهش تب موثر است،پودر این درخت را به شکل موضعی برای برطرف کردن قارچ های پوستی استفاده می کنندالبته مصرف این گیاه را برای بیماران ریوی و طحال نیز تجویز می کنند.

با این وجود نیز برگ های پودر شده این گیاه را به شکل موضعی برای تسکین سردرد و التیام جراحات به کار می برند،هرچند از مهم ترین خواص این گیاه می توان به برطرف کردن گرفتگی صدا، نرم کردن سینه و ضد سرفه بودن این گیاه اشاره کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۹۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد

آفتاب‌‌نیوز :

یکی از فعالیت‌های مهم کبد، ذخیره سازی و سوخت و ساز چربی‌ها در بدن است.

کبد طبیعی حاوی حدود ۵ گرم چربی خالص در ۱۰۰ گرم وزن خود می‌باشد. هرگاه مقدار چربی در کبد بیش از ۵ درصد وزن آن افزایش یابد، به این حالت (کبد چرب) گفته می‌شود.

کبد چرب، بیماری شایعی در جامعه است ودر نتیجه بسیاری از بیماری‌ها و یا حالت‎های بد تغذیه‎ای در بدن ایجاد می‎شود. انباشته شدن چربی در سلول‌های کبدی می‎تواند به التهاب این سلول‎ها منجر شود.

مصرف برخی داروها، چاقی و یا اضافه وزن، کم تحرکی و مصرف مشروبات الکلی منجر به بروز کبد چرب می‎شوند. شکل غیرالکلی کبد چرب به دلیل تغییر در شیوه زندگی، تحرک و تغذیه مردم در حال افزایش است.

کبد چرب غیرالکلی بیماری خاموشی است که در بسیاری از موارد در مراحل ابتدائی علائم خاصی ندارد، ولی وجود کبد چرب نشان‎دهنده وجود یک نقص متابولیک در بدن آدمی است و خطر بروز بیماری دیابت قندی، سکته‎های قلبی و مغزی در آینده بیشتر خواهد بود.

آگاهی داشتن درباره کبد چرب، علل و عوام خطر تاثیرگذار در ایجاد و پیشرفت آن می‌تواند در کاهش ابتلا و یا درمان بموقع نقش داشته باشد.

کبد بزرگترین غده بدن است و آن را می‌توان به کارخانه‌ای شیمیایی تشبیه کرد که وظیفه تولید، تغییر، انبار کردن و دفع مواد را به عهده دارد. محل کبد در شکم از نظر عمل آن بسیار مهم است. وزن کبد در فرد بالغ حدود ۱۵۰۰ گرم و معادل یک پنجاهم وزن کل بدن می‌باشد.

در سال ۱۹۶۸ دانشمندان ۳ ماده موثر در حفاظت کبد را از گیاه خارمریم به نام‎های سیلیبینین، سیلیدیانین و سیلیکریستین را جدا کرده اند که امروزه مجموعه آن‌ها را سیلیمارین می‌نامند.

این گیاه در بسیاری از نقاط دنیا و از جمله کشور ایران به صورت بومی رشد می‌کند.

از گیاه خارمریم و ترکیبات آن به عنوان داروی کمکی و محافظت کننده کبدی در انواع بیماری‌های کبدی، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و کبدچرب استفاده می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی / طبع زیتون گرم است یا سرد ؟
  • طرز تهیه بستنی معجون خانگی بدون ثعلب و دستگاه 
  • دمنوش‌هایی برای جلوگیری از ریزش مو
  • سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد
  • نسخه درمانی بوعلی سینا برای درمان گرفتگی رگ های قلب + فیلم
  • خواص معجزه آسای کشمش
  • طرز تهیه ۲ معجون فوق‌العاده برای درمان درد و پوکی استخوان
  • کشف سلاح عجیب از شکارچیان حیات وحش/ عکس
  • هشت شکارچی متخلف در گچساران دستگیر شدند
  • هشت شکارچی متخلف حیات وحش گچساران دستگیر شدند